Doorzetten

Re-integreren gaat met vallen en opstaan. Dat kan je soms moedeloos maken. Toch moet je proberen om door te gaan. Niet opgeven.

 

Neem af en toe een crushdag, even tijd voor jezelf, herstel en ga door! Je moet hier doorheen. 

 

Doorzetten is groeien. Groeien uit de burn out en ook groeien in bewustwording van wat wel en niet kan. Het alternatief is namelijk, dat dit het is en dat is nog veel te vroeg, je ben pas net op de weg terug. Dus ga door. 

  

Eigen ervaring

Regelmatig struikelde ik toch weer over mezelf. Dan was ik weer te ver gegaan, en weer met buikpijn, hoofdpijn enz. in bed.

 

Vooral rond de examens was het vaak stressvol. Dan had ik 70 eigen examens nagekeken en 80 als tweede corrector. Overleg gevoerd enz. enz.

 

Mijn nek en schouders zaten daarna vaak helemaal vast. Een teken dat ik te ver was gegaan. Dat was erg frustrerend, maar ook verhelderend.

 

Als ik dan een paar dagen rustiger aan deed, herstelde mijn lichaam zich weer en kon ik doorgaan.

 

 Wat is er positief

Je ontdekt dat je meer kunt dan je denkt. Je ontdekt dat je ook na een terugslag weer kunt opstaan en door kunt gaan. In feite groei je in belastbaarheid en dus ook uit de burn out.

 

Tips:

1.   Als je terugvalt, het zij zo. Schaam je niet, maar weet dat dit zo gaat.

2.   Neem een crushdag. Rust uit, kom bij

3.   Analyseer wat er misging. Leer ervan en ga door

4.   Ben een beetje aardig voor jezelf, je bent op de weg terugVoor de werkgever

Soms zorgt een burn out ervoor dat de werknemer in een slachtofferrol schiet. Het is soms lastig om daar zelf weer uit te komen. 

 

Het is goed om de werknemer te motiveren om door te zetten. Op termijn zal hij ontdekken dat hij steeds meer aan kan.