VLAGGEN STAAN OP ROOD

 

Door veel stress ga je bepaald gedrag vertonen. Denk bijvoorbeeld aan: -overdenken, boos zijn, complot denken, slecht slapen of allerlei fysieke signalen.

Om een burn-out te voorkomen is het nodig om dit gedrag te leren herkennen, zodat je er iets aan kunt doen. Daar gaat dit deel van de site over.

 

Voorafgaand aan mijn burn-out begon ik ander gedrag te vertonen. Ik werd bijvoorbeeld sneller boos, was erg onrustig, zat veel in mijn hoofd, voelde me niet gezien, ging nog meer pleasen enz. Achteraf gezien bleken dat rode vlaggen te zijn die ik op dat moment niet herkende en die mij eigenlijk waarschuwden. Let op Marco…..dit is niet goed!!


Tijdens mijn herstel heb ik me vaak afgevraagd waarom ik de signalen niet gezien had en of mijn burn-out voorkomen had kunnen worden.


In de kern kwam het erop neer dat ik de rode vlaggen niet herkende.


De afgelopen jaren ben ik daar bewust mee aan de slag gegaan. Met het leren herkennen van het gedrag en de koppelingen met stress. Hierdoor weet ik nu dat bij te veel stress bepaald gedrag hoort. Wanneer ik bijvoorbeeld veel pieker, ga pleasen, vergeetachtig of achterdochtig wordt dan weet ik dat dit signalen zijn van lage energie. En moet ik maatregelen nemen.

 


Het leren herkennen van dit gedrag staat centraal in dit deel van de site. Ik zal een aantal onderwerpen beschrijven die opvallend zijn, wanneer de energie laag is en die je gemakkelijk over het hoofd ziet.


Hoewel het eigenlijk rode vlaggen zijn….


De opmaak zal hetzelfde zijn als de hele site. D.w.z.:

-een korte introductie op het thema

-vervolgens een kompas als metafoor om te komen tot blijvende verandering

 


Succes met lezen,

Marco Ambaum