GEMAKKELIJK SCOREN


INLEIDING


Iedereen vindt het leuk wanneer er aandacht wordt gegeven aan (kleine) gebeurtenissen die voor hem/haar belangrijk zijn. Denk daarbij aan een verjaardag, jubileum, verhuizing, geboorte, noem maar op. Het is altijd leuk om daaraan herinnerd te worden en het biedt het team een moment om iets aardigs te zeggen.


Dat is een kracht die niet te overschatten valt.


Net zoals er aandacht moet zijn voor leuke gebeurtenissen, geldt dat ook voor minder leuke gebeurtenissen. Denk aan een overlijden, ziekte, scheiding, verdriet, enz. ook hier helpt het als het team, vanuit troost reageert. Een kaartje, bloemetje, blijk van aandacht enz.


Mensen voelen zich gezien en dat is belangrijk. Zeker om het team hechter te krijgen en ervoor te zorgen dat er meer verbinding ontstaat.


Een team met meer verbinding kent doorgaans een veilige, maar vooral warme structuur waarbinnen mensen zich prettig voelen.


SAMEN


In de waan van de dag komt het voor dat je dit soort dingen vergeet. Dat je erover heen stapt en je vooral bezighoudt met de bedrijfsprocessen.


Wil je dat het team een meer samen gevoel krijgt, maak hier dan bewust beleid van. Heb aandacht voor de mensen in je team, sta stil bij (voor hen) belangrijke gebeurtenissen. Dat komt de saamhorigheid ten goede.


VERANDEREN


Heb je dit niet geregeld, zorg dan dat het goed komt. Geef de secretaresse de opdracht om je te informeren over verjaardagen, jubilea, geboortes. Enz.


Binnen sommige organisaties hebben ze een iemand die hier speciaal voor is aangewezen. Iemand die de wel en wee pot beheert. Maar ook iemand die weet wanneer de belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden.

Wie een kaartje nodig heeft, fruitmand, bos bloemen enz.


GROEIEN 


Binnen een hecht team weet men dit soort dingen van elkaar…Probeer te groeien en maak het belangrijk. Dit is zo gemakkelijk om te regelen, maar zo belangrijk.


VERTROUWEN 


Samen staan we sterker. Als we meer van elkaar weten, zijn we meer verbonden en kunnen we als team samen meer bereiken.


Het geeft enorm veel vertrouwen als we ook dit samen doen. Samen leuke dingen vieren, maar ook samen verdriet delen.


SAMENVATTEND


Dit is erg makkelijk om op te verbinden en zo belangrijk voor het team.