Lezen

Het kan rustgevend zijn om te gaan lezen. Om je te verdiepen in een boek en een verhaal. Zodat je even kunt stoppen met denken over je burn out, maar je kunt laten meevoeren in een verhaal.


Je kunt de gedachten even parkeren en niet steeds aan jezelf denken.


Eigen ervaring

Lezen, dat heb ik heel lang niet gedaan. Behalve de krant en het noodzakelijke leesvoer op het werk, was lezen iets waar ik geen tijd voor had. Wat jammer is omdat lezen behoorlijk ontspannend kan zijn. Naast het feit dat het je beeld op de wereld verruimd heeft het dus ook een rustgevende werking.


Daar ben ik mee gestart. Een boek over iemand die gaat wandelen in Ierland. Een vrij eenvoudig verhaal, met weinig ingewikkeldheden en meerdere lagen. Nee gewoon een simpel boek, maar wel leuk om te lezen.


Wat is er Positief?

Lezen kan je naar een andere wereld brengen. Even niet aan je burn out denken, maar even weg (naar Ierland..).

Ik vond het een aangename ervaring en wil het lezen van (niet te ingewikkelde) wat meer in mijn planning opnemen.


Tips

  1. Pak een simpel boek, niet te moeilijk
  2. Maak het niet belangrijk (het is ontspanning)
  3. Misschien werkt dit helemaal niet voor jou, dan moet je het zeker niet doen
Houd moet het komt goed!!

Het ontdekken van het lezen heeft mij geholpen om niet de hele dag met de burn out bezig te zijn. Net als met bewegen, heeft lezen vooral tot doel om je zinnen te verzetten. Om aan iets anders te denken.


In mijn (burn out) kamertje liggen een paar boeken, waarvan ik er een aantal gelezen heb. Die hebben mij geholpen om voldoende te ontspannen en hebben dus bijgedragen aan mijn herstel.


Dus lijkt lezen iets voor jou. Probeer het gewoon en start met iets simpels (reisverhaal i.d.). Je ontdekt vanzelf of dit bij je past!!