Moe door verandering

Ondanks dat je weer wat energie hebt, zul je merken dat je snel moe wordt. Veel sneller dan de andere collega’s. Dat is volkomen logisch. Jouw energielevel is nog steeds laag. Alleen al naar je werk gaan, vraagt veel van het beetje energie dat je hebt.

 

Daarnaast zit je in een veranderingsproces en ook dat vraagt veel energie. Je bent hard aan het werk om de situatie zo te veranderen dat je herstelt, maar ook dat het niet nog een keer gebeurt. De weg die je gaat is erg hobbelig. Met vallen en opstaan kom je stapje voor stapje verder. Dat gaat vaak goed, maar geeft ook teleurstellingen en ook dat is vermoeiend.

 

Daar zul je me moeten dealen en dat kost veel energie. Moe zijn, in deze fase is dus best logisch. Zowel van het werken, maar dus zeker van de veranderingen die je doorvoert.

 

Bedenk dat dit lang duurt. Je bent zo maanden onderweg om deze veranderingen door te voeren.

 

 

Eigen ervaring

Ik was best moe na een dagje therapeutisch werken. Natuurlijk van de werkzaamheden, de collega’s, de prikkels, enz. maar zeker ook van de drang om veranderingen door te voeren.

 

Dat laatste zorgde ervoor dat ik veel aan het nadenken was. De gedachten gingen over: wat wel, wat niet, waar zeg ik ja op en waar nee. Wat moet anders en wat kan blijven.

 

Dat was vermoeiend en ging lang door. Zelf nu, na 2,5 jaar ben ik nog steeds aan het denken, aan het oefenen om te voorkomen dat ik weer doorschiet.

 

Wat is er positief

Als je rekening houdt met de inspanningen (zowel het werken op zich, als het veranderproces), accepteer je dat dit erbij hoort. En dat je dus extra moet opletten om energie te sparen. De vermoeidheid die je ervaart kan best nog wel even duren. Probeer dat als positief te zien. Je bent moe door de veranderingen, uiteindelijk is dat winst.

 

 

Tips:

1.     Bewust worden van deze situatie zorgt ervoor dat je de vermoeidheid gaat accepteren

2.     Splitsen van de moeheid in werk en in verandering, zorgt dat de accenten anders komen te liggen.

3.     Geef toe aan de moeheid, ga ook hier landen in de situatie

4.     De vermoeidheid is een teken van verandering en dus positief.

 

Voor de werkgever

Dat de medewerker moe is, dat is te begrijpen. Met name het veranderingsproces maakt dat er veel energie gaat zitten in: hoe kom ik terug en wat wil ik wel en niet.

 

Het kan helpen om daar oog voor te hebben. Om daar open voor te staan en om daar de werkzaamheden op aan te passen.

 

Dan ben je als betrokken werkgever ook op de hoogte van het proces en kun je meedenken in oplossingen.