Tijdstip

Bekijk goed op wel tijdstip je gaat werken. Veel bedrijven hebben een bepaald ritme in de dag en in de week. Wanneer is het druk en wanneer is het minder druk. Daar kun je rekening mee houden.

 

Het is goed om te kijken wanneer jij naar het werk gaat. In het begin is het handig om in de wat rustigere tijd naar het werk te gaan. Zodat je uit de drukte blijft en rustig kunt wennen aan de situatie. In de loop van de tijd kun je proberen om ook op andere tijdstippen te komen. Afhankelijk van je herstel.

 

Denk ook aan de drukte op straat. Op sommige tijdstippen sta je vrij lang in de file of zit je in een volle trein. Ook hier moet je slimme keuzes maken.

 

 Eigen ervaring

Na 14.30 uur zijn de meeste kinderen niet meer op school. Dan is er tijd om de lessen voor te bereiden en te overleggen. Ik gebruikte deze tijd om te wennen aan school. Ik sprak dan enkele collega’s en daarna ging ik weer naar huis. Dat beviel erg goed. Ik kon wennen aan weer naar het werk gaan.

 

In de loop van de tijd ging ik mijn grenzen iets verleggen. Zodat ik steeds meer in de drukkere tijd naar school ging. Om te wennen aan het normale werkende leven.

 

In het begin probeerde ik de spits te vermijden. Dan zorgde ik dat ik voor of na de spits naar het werk ging, zodat ik daar geen last van had. Ook dat werkte prima.

 

Wat is er positief

Als je gaat re-integreren wanneer het rustig is, kun je een beetje oefenen. Wennen aan het gebouw, kleuren, geuren, collega’s, noem maar op. Zo kun je in alle rust een beetje zelfvertrouwen opbouwen en langzaam terugkomen.

 

Tips:

1)      Als jij de juiste tijd kiest, is het minder spannend

2)      Je staat niet meteen in de volle wind, dat maakt je herstelproces steviger

3)      Je kunt vertrouwen opbouwen en sneller integreren

4)      Het geeft ook duidelijkheid aan jouw vervanger en jouw werkgever


Voor de werkgever

Voor de werknemer is het kunnen oefenen op rustige tijden erg helpend. Hij kan dan weer wennen aan de organisatie en kleine werkzaamheden uitvoeren. Als de werknemer weer wat meer vertrouwen krijgt kan hij ook op andere (drukkere) tijden naar het werk komen.


Overleg dit met de werknemer en bekijk goed wat wel of niet kan.