Natuur

Er zijn denk ik weinig plekken die zo rustgevend zijn dan de natuur. Een omgeving waarin je eigenlijk terug gaat naar de basis. Waar er geen mobieltjes, stress, andere mensen, zijn. Waar je uit de burn out omgeving bent en even alles los kunt laten. Zonder prikkels van buiten, de omgeving ervaren.


In heel Nederland zijn er geschikte en mooie natuurgebieden. Vaak ook veel dichter bij dan je denkt. Een bos, de zee, een delta of het dal van een rivier. Dat is binnen handbereik voor iedereen. Net als een mooi park, een plantsoen of een mooie laan.


Zorg wel dat je rustig de natuur in gaat. Mountainbiken en hardlopen, dat bedoel ik hier niet. Maar gewoon wandelen en fietsen, dat is al genoeg. Het is vooral de bedoeling dat je het hoofd leeg krijgt.


Eigen ervaring

Om mijn gedachten op een rij te krijgen, zocht ik vaak het bos op. Het gaf mij het gevoel om even geen burn out te hebben. Ik was dan even los van alles en kon het bos ervaren. De geluiden, geuren, kleuren van een bos vond ik erg prettig.

 

Ik ben de natuur echt gaan opzoeken. Tijdens mijn dagelijks wandeling zorgde ik ervoor om altijd een stukje natuur mee te nemen. Ik vond dat fijn.


Zelfs nu nog, maak ik dagelijks een wandeling door de natuur. Dat is echt belangrijk!!


Wat is er positief?

In de natuur kun je de gedachten los laten. Even los van de burn out proberen te zijn. Vaak heb je daarna weer energie en voel je je opgeladen.


Het bezoeken van de natuur versneld jouw herstelproces. Dus dat is alleen maar positief.


Tips

  1. Een bezoek aan de natuur is rustgevend en fijn, doe dat
  2. Plan het in je dagelijkse rooster in, zodat je het niet vergeet
  3. Bekijk of je het alleen wilt doen of soms iemand kunt meenemen
  4. Een kleine groenstrook in de stad, of een parkje kan ook al als natuur voelen
  5. Zorg dat je rustig blijft (ga dus niet rennen in het bos, maar wandelen)

Houd moet het komt goed!!

Het dagelijks bezoeken van de natuur draagt echt bij aan je herstel. Kijk eens in je omgeving of je binnen een 10 minuten lopen of een klein stukje fietsen ergens natuur ontdekt. Soms is een parkje of een groenstrook voldoende.


Ik heb gelezen dat patienten in een ziekenhuis met uitzicht op groen, sneller genezen zgn healing environment.


Doe het: zoek de natuur en ga proberen je hoofd leeg te krijgen!!