Gemak

Nu je weer aan het werk bent, is het goed om de gemakkelijke weg te kiezen. Om ervoor te zorgen dat jij je werk zo prettig mogelijk kunt doen. Het is te overwegen om te bekijken waar je de werkzaamheden kunt vergemakkelijken.

 

De randvoorwaarden moeten goed zijn. En voor gemak kiezen, is nieuw. Voorheen cijferde je jezelf weg en zag je hoe anderen voor hun gemak kozen. Nu is het jouw tijd. Jij mag nu voor het gemak kiezen.

 

Neem de ruimte en zorg dat je van alle gemakken bent voorzien.

  

Eigen ervaring

In mijn lokaal zorgde ik voor een gemakkelijke stoel. Een fijne stoel, niet te groot, niet te klein. Ook zorgde ik voor een voorraad stiften, pennen, voldoende papier, nietmachine, perforator enz.

 

Ook had ik een waterkoker en een tosti apparaat in mijn lokaal. Dan kon ik zelf thee zetten wanneer ik dat wilde en tosti’s maken wanneer ik er zin in had.

 

Ik vond het ook fijn om alle schoolse zaken bij elkaar te hebben. Ik had een kast en daarin lagen mijn boeken, lesvoorbereidingen, noem maar op.

 

Allemaal op 1 plaats. Dus makkelijk te vinden.

 

Wat is er positief

Zorgdragen voor je werkomgeving maakt de voorwaarden om te werken beter. Immers je zorgt ervoor dat je werkplek een fijne, van gemak voorziene plaats wordt. Je bent er een groot deel van de dag, dus zorg dat het een comfortabele werkplek is.

 

Tips:

1)      Bekijk jouw werkplek en kijk wat makkelijker kan. Denk aan een fijnere stoel, grotere tafel, voldoende pennen, enz.

2)      Een comfortabele werkplek bepaal jij, inventariseer wat voor jou comfortabel is en probeer dat te realiseren

3)      Probeer werkzaamheden op 1 logische plek te hebben


Voor de werkgever

Veilig en snel herstellen, dat doe je het beste in een zo comfortabel mogelijke omgeving. Een omgeving die van alle gemakken voorzien is.

Bekijk met jouw werknemer hoe dat er uit zou kunnen zien. Overleg regelmatig of er maatregelen te nemen zijn die het comfort verhogen.