Muziek

Muziek maken, dat kan ik niet. Ik kan geen instrument bespelen en ook niet zingen. Alleen luisteren naar muziek dat kan ik wel.

Net als bij lezen, kan muziek je naar een andere wereld brengen. Even uit de burn out en uit jouw gedachten.

Zeker als je mooie en fijne muziek hoort is dat rustgevend. Kan het ontspannend zijn om daar naar te luisteren. Net zo fijn als een meditatieapp.


Sommige muziek is daarentegen minder geschikt. Vooral de wat negatievere genres zijn nu best heftig. Zij kunnen gevoelens van treurigheid, negativiteit en eenzaamheid versterken. Daar ben je kwetsbaar voor dus hou daar rekening mee


Muziek die positief is of op zijn minst neutraal, dat kan prima. Zware depressieve muziek, dat is een risico.


Eigen ervaring

Ik vond sommige muziek echt fijn om naar te luisteren. En dat kon mijn stemming echt een oppepper geven. Maar treurige, negatieve muziek, daar was ik niet tegen bestand. Ik kon me bij sommige muziek zo ontzettend, negatief voelen. Dat heeft mij enorm verbaasd. 


Wat is er Positief?

Muziek kan de stemming verbeteren, mits de juiste. Dat maakt van een sombere dag iets positiefs. Zeker bij het herstellen van een crushdag kan sommige muziek helend werken.


Tips

  1. Kies muziek waar JIJ blij van wordt, wat dat ook is
  2. Trek je niks aan van anderen
  3. Pas op met zwaarmoedige muziek
  4. Muziek kan ook meditatief werken
Houd moet het komt goed!!

Zoals aangegeven kan muziek bijdragen aan het herstel. Ik heb bewust sommige muziek opgezocht in de hoop dat ik daar kracht uit putte. Soms lukte dat vrij goed.


Muziek die mij deed denken aan vroeger, of toen de kinderen klein waren, daar kon ik niet goed tegen. Dat bracht mij meteen in een negatieve stemming. Dus daar ben ik mee gestopt.


Op het moment dat je weer wat energie hebt, kun je weer naar allerlei soorten muziek luisteren. Maar in de burn out moet je daar gewoon voorzichtig mee zijn.