Onbegrip

Iemand die een burn out heeft gehad, is niet iemand die op vakantie is geweest. Die een tijdje thuis heeft gezeten en er nu wel weer tegen aan kan.

 

Herstellen van een burn out is hard werken. Voor de omgeving is dat, soms, niet goed in te voelen. Voorkom dat jij je schuldig voelt, terwijl de omgeving het niet goed snapt.

 

Je zou kunnen proberen om uit te leggen wat er aan de hand is en wat je nodig hebt. Maar merk je onbegrip, dan moet je daar mee stoppen. Probeer deze mensen te vermijden. Zoek ze niet op tijdens de pauze, blijf bij hen weg, ga uit de app groep enz. Ze zijn erg vermoeiend en kosten veel energie.

 

Onbegrip is jammer, maar dat kom je tegen. Misschien schrik je daarvan of voelt dat vreemd. Helaas is dat niet anders en zul je hier keuzes in moeten maken.

 

Eigen ervaring 

Ook op mijn school stuitte ik soms op onbegrip. Mensen die zich moeilijk in mij konden verplaatsen. Deze mensen ben ik gaan mijden.

 

Ik vond het te vermoeiend om deze mensen te blijven ontmoeten. De keuze om deze mensen niet meer op te zoeken, voelde ergens als een bevrijding. Ook gaf het mij de ruimte om op zoek te gaan naar mensen die wel begrip konden opbrengen voor mijn situatie.

 

Dit onderscheid zorgde ervoor dat ik mensen om mij heen kreeg die goed bij mij pasten.

 

 Wat is er positief

Je gaat meer onderscheid maken tussen mensen waardoor je uiteindelijk meer omringd wordt door mensen die wel begrip kunnen opbrengen voor jouw situatie. Hierdoor verloopt jouw herstel ook sneller

 

Tips:

1.   Het kan zijn dat er je onbegrip tegen komt. Dat is niet helemaal te voorkomen. Maar bepaal hoe je ermee om gaat.

2.   Ben, als het kan, open en eerlijk. Daarmee stel je je kwetsbaar op, maar ook toegankelijk voor andere mensen die meer met dit onderwerp hebben.


Voor de werkgever

 Het onbegrip waar jouw medewerker tegen aanloopt, is killing voor het zelfvertrouwen.

 

De medewerker voelt zich al behoorlijk slecht en zit in een strijd met zichzelf en de omgeving. Als je dat proces gaat ontkennen of bagatelliseren, dan is de veiligheid weg. De medewerker blijft dan langer ziek.

 

Mijn advies: neem de medewerker serieus. Hoe veiliger hij zich voelt hoe eerder hij herstelt.