Naar fase 2

Als het kan en je hebt weer wat energie, dan is het verstandig om te gaan nadenken over hoe je langzaam aan weer wat werkzaamheden gaat oppakken. Misschien dat alle stoplichten nu op rood springen. Dat is vrij logisch. Je zit nog in de burn out en je bent nog lang niet hersteld.


Waar het hier om gaat, is dat herstellen van een burn out ook inhoudt dat je iets met je werk moet gaan doen. Afhankelijk van de zwaarte van de burn out, kan dat in tijd behoorlijk verschillen. Maar dat je iets moet, dat is onvermijdelijk. 


Fase 1 en Fase 2, volgen deels op elkaar. Je kunt pas naar Fase 2, als je Fase 1 goed in de vingers hebt. En je al goed weet wat wel en niet kan. Fase 2 kan echter niet los van Fase 1. Je zult het geleerde in Fase 1 blijven gebruiken. In Fase 2, Fase 3 en de rest van je leven.


Eigen ervaring

Op 6 december kreeg ik de burn out. Mijn bedrijfsarts adviseerde om, als het even kan, niet helemaal met werken te stoppen. Dat maakt nl de terugkeer moeilijker. Ik heb 6 weken niet gewerkt, inclusief Kerstvakantie, en ben daarna op volledig therapeutische basis gaan koffie drinken. En ja dat was spannend en eng. De dagen voor het terug gaan was ik zo onrustig en gespannen. Uiteindelijk viel het allemaal best mee. 


Toch merkte ik wel, dat die 6 weken rust, energie hadden opgeleverd. En dat ik ook langzaam aan weer wat kon oppakken. Rustig aan en gebruik maken van de kennis uit Fase 1. Met vallen en opstaan ben ik gaan herstellen en mijn leven anders gaan inrichten.Wat is er Positief?

Je kunt alleen naar Fase 2, als je weer wat energie hebt. Dus als je zover bent, dan voel je je ook al een beetje beter. Fase 2 is nog meer de weg naar herstel. Dat je die nu gaat starten is een verdienste op jezelf.


Tips

  1. Maak