Gevoel

Tijdens Fase 1 heb je gemerkt dat jouw gevoel een belangrijke graadmeter is. In Fase 2 is dat zeker niet minder. Veel beslissingen ga je vanaf nu op gevoel nemen. Dat is misschien wat onwennig en voor jouw werkomgeving misschien vreemd.

 

Het is essentieel dat je luistert naar jouw gevoel. Dat je je gevoel als raadgever gaat zien. Je kunt mensen die het niet snappen, niet goed uitleggen dat gevoel een grote rol speelt.

 

Misschien dat mensen je zweverig vinden als je zegt: dit trek ik nu niet, ik kies voor mezelf of dit voelt niet goed. Dat is helaas niet te voorkomen.

 

Eigen ervaring 

Steeds vaker kwam ik bij mijn gevoel uit, bij het nemen van beslissingen. Ik ging steeds vaker daar naar luisteren. Dan moest ik bepaalde taken doen, of in een commissie gaan zitten en dat voelde op voorhand niet goed. Voorheen dacht ik: ga er maar bij zitten, misschien leer je nog eens wat.

 

Maar ik bedacht steeds vaker, dit voelt niet goed. Dit is niet voor mij en dan koos ik om niet deel te nemen. Of om iets anders te gaan doen.

 

Binnen onze school waren er meer mensen die een burn out hebben gehad. Zij wisten waar ik het over had als ik zei: dit voelt niet goed. Ik maak een andere keuze. 

 

Niet iedereen snapte dit en misschien werd ik weggezet als vreemd of zweverig.

Dan weet je ook meteen met welke mensen je dit niet kunt bespreken en waar je dus geen energie in hoeft te steken.

 

 Wat is er positief 

Je gevoel heb je altijd bij je. Jouw gevoel heeft het vaak bij het rechte eind. Dus probeer te luisteren naar jouw gevoel.

 

Ook ga je contacten verliezen en opdoen in een groep die het snapt en een groep die het niet snapt. Zo krijg je steeds meer de mensen om je heen die horen bij dit stuk van de Fase en die helpend zijn bij het herstel.

 

Tips:

1.   Luisteren naar je gevoel moet je trainen, dat gaat niet meteen vanzelf

2.   Neem het zeer serieus, je hebt gemerkt dat niet luisteren naar je gevoel, een deel van de oorzaak van de burn out is geweest.

3.   Ook als je het nu nog niet snapt, ga hier mee aan de slag

4.   Splits je omgeving in mensen die het snappen en mensen die het niet zo snappen en trek daar een conclusie uit

5.   Ben jezelf: dan maar een beetje zweverig

Voor de werkgever

Omdat jouw werknemer in een veranderingsproces zit, is het goed om hem ruimte te geven. Zodat hij kan ontdekken wat wel en wat niet goed bij hem past.

 

Bij dit proces speelt gevoel en onderbuik een belangrijke rol. Het is goed om daar open voor te staan.