Het wordt lichter

Nu je al een heel eind op weg bent in Fase 2 begin je te merken dat je er soms beter aan toe bent. Dat je voelt dat het de goede kant op gaat en dat de zwaarte van de burn out begint om te slaan. Hij wordt lichter.

 

Natuurlijk ben je er nog lang niet en zul je de komende maanden en jaren blijven werken aan het bewaken van jouw grenzen. Hoe eerder je situaties gaat beoordelen op basis van jouw behoeften, des te betere en slimmere keuzes zul je maken. Zeker met behulp van de inzichten en ideeën die je de afgelopen tijd hebt opgedaan.

 

En eigenlijk begint hier Fase 3. Je voelt dat het lichter wordt en het beter gaat. Dan is het zinvol om eens na te denken over waarom jij jouw grenzen in het verleden niet bewaakt hebt.

 

Dat wordt een nog interessantere reis en die ga ik uitgebreid beschrijven in de laatste fase. Dus ga mee en bekijk ook Fase 3.

 

 

Eigen ervaring

Naarmate de tijd verstreek richtte ik mijn leven (zowel privé als werkende) steeds meer in zoals ik dat wilde. Ik gaf steeds duidelijker mijn grenzen aan en stelde mijn behoeften steeds meer op de eerste plaats. Ik kwam steeds meer bij mezelf uit.

 

Toch bleef ik wel met een onrustig gevoel zitten. De burn out was aan het afnemen maar tegelijkertijd wild ik er voor zorgen dat dit niet nog een keer zou gebeuren.

 

Ik moest op zoek naar de oorzaak!

 

Wat is er positief

Door de tools en handelingen van afgelopen maanden begint de burn out te veranderen. Je burn out begint minder zwaar te worden. Je voelt dat het de goede kant op gaat. En nee, je bent er nog niet, maar je begint steeds meer te zien waar je moet zijn. Tevens weet je dat er nog 1 pad te gaan is. Fase 3, hoe kwam het zo ver?

 

Tips:

1)    Geniet van deze lichtheid. Besef dat je een heel eind bent gekomen. Wees trots op jezelf dat je zover al gekomen bent.

2)    Weet dat de veranderingen aan het inslijten zijn en dat je het leven steeds meer inricht zoals jij dat wilt.

3)    Ga op zoek naar de oorzaak, waarom kwam het zo ver? (lees Fase 3)